Wat is omega-3 en waarom algenolie?

Op deze pagina vind je uitleg over algenolie, de voordelen van algenolie en waarom deze vorm van omega-3 plantaardig en duurzaam is.

Deze pagina samengevat:

Algenolie is een duurzaam en VEGAN alternatief voor visolie

Algenolie

Algenolie komt uit algen en is een zuivere bron van Omega-3 vetzuren.

Gezondheid

Omega-3 (uit algenolie) is belangrijk voor je algemene gezondheid en meer specifiek voor o.a. hart, hersenen, bloeddruk en gezichtsvermogen.

Vegan

Algenolie is het plantaardig alternatief voor visolie: het is duurzaam, efficiënt, zuiver en een essentiële bron van Omega-3.

Gebruik

Neem dagelijks een theelepel (5ml) chi-algae algenolie.

Soorten Omega-3

DHA

(decosahexaeenzuur)

EPA

(eicosapentaeenzuur)

ALA

(alfa-linoleenzuur)

DHA en EPA komen voor in algen en vette vis, ALA in plantaardige producten als noten, avocado en plantaardige oliën zoals chia en lijnzaad.

Hoeveel Omega-3?

De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om per dag 200 milligram Omega-3 vetzuren uit vis (of algen) binnen te krijgen. Dit is echter de ondergrens. Diverse studies wijzen erop dat een inname van 800-1000 mg gewenst is.

Je krijgt 200 mg Omega-3 vetzuren binnen door 1x per week een portie van 150 gram vette vis te eten (haring, makreel, zalm).

Een theelepel (5ml) Chi-algae Algenolie bevat:

In het menselijk lichaam wordt 8-20% van de ALA omgezet in EPA.
De 1200 mg ALA in Chi-algae algenolie stimuleert zo het lichaam tot de aanmaak van 100 – 250 mg EPA.

Dit maakt Chi-algae algenolie uniek: Rijk aan DHA+EPA en de ALA stimuleert het lichaam tot eigen aanmaak van EPA. (waarna EPA, als nodig, door het lichaam omgezet kan worden tot DHA)

Een theelepel (5 ml) Chi-algae Algenolie per dag is hiermee een goede basis voor gezondheid.

Omega-3 voor gezondheid

Omega-3 is belangrijk voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Hieronder een overzicht met wetenschappelijk bewezen voordelen van omega-3:
Belangrijk voor de hersenfunctie*
Goed voor het gezichtsvermogen*
Ondersteunt het hart*
Gunstig voor de bloeddruk**
Heeft een ontstekingsremmende werking**
Ondersteunt de visuele ontwikkeling van de foetus en van baby’s die borstvoeding krijgen***
Is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen van de foetus en van baby’s die borstvoeding krijgen***
*gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. **gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 g DHA+EPA. ***gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname door de moeder van 200 mg DHA naast de aanbevolen hoeveelheid DHA en EPA.
Er zijn een aantal belangrijke redenen om voor algenolie te kiezen in plaats van visolie.

Waarom Omega-3 uit algen?

1. Schone Omega-3

Zeeën en oceanen zijn vervuild waardoor vis (en ook visolie) schadelijke stoffen kan bevatten. Algen worden gekweekt in gecontroleerde, schone wateren. Algenolie bevat daardoor geen schadelijke stoffen.

2. Duurzame Omega-3

Algen zijn de enige plantaardige organismen ter wereld die Omega-3 vetzuren EPA en DHA bevatten. Vissen zijn rijk aan EPA en DHA omdat ze algen eten, niet omdat ze het zelf produceren.

Het kweken van algen is efficiënter dan het kweken of vangen van vissen: je haalt het direct uit de bron!

3. Vegan Omega-3

Algenolie is de enige plantaardige bron van Omega-3 die EPA en DHA bevat. Andere plantaardige bronnen bevatten alleen Omega-3 in de vorm van ALA. Dit kan het menselijk lichaam slechts in geringe hoeveelheden omzetten in DHA en EPA.

nl_NL